Ένας γερουσιαστής από το Οχάιο κατάφερε να γίνει Viral, αφού χρησιμοποίησε φίλτρο με ψεύτικο background που απομόνωνε το πρόσωπό του και τον έδειχνε να βρίσκεται στο γραφείο του σπιτιού του, σε μια προσπάθεια να κρύψει το γεγονός ότι οδηγούσε κατά τη διάρκεια μίας κλήσης Zoom.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια μέρα η Πολιτεία είχε αποφασίσει να επιβάλει πρόστιμο στους οδηγούς.

Μπορεί ο Άντριου Μπρένερ να κατάφερε στην αρχή να ξεγελάσει τους συμμετέχοντες της κλήσης, ωστόσο οι κοφτές ματιές που έριχνε πίσω του και η ζώνη που διακρινόταν, τον πρόδωσαν.

Τα πλάνα από το μίτινγκ, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στο κοινό μέσω του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού τη Δευτέρα, έλαβαν χώρα την ίδια μέρα που οι νομοθέτες του Οχάιο θέσπισαν νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της επικίνδυνης οδήγησης, που προέβλεπε την επιβολή κυρώσεων σε όσους στέλνουν μηνύματα ή κάνουν live βίντεο την ώρα που οδηγούν.

Ο Ρεπουμπλικανός, συμμετείχε στην κλήση, άκουγε και απαντούσε σε ερωτήσεις, έχοντας την προσοχή του κυρίως στον δρόμο μπροστά. Καθώς οδηγούσε, σε κάποια στιγμή το background διαλύθηκε αποκαλύπτοντας τη θέα από το παράθυρο του οδηγού.

“Δεν αποσπάστηκε η προσοχή μου. Πρόσεχα όσο οδηγούσα και άκουγα αυτά που λέγαμε στο μίτινγκ. Μάλιστα έχω ξαναυπάρξει σε αρκετές κλήσεις στο παρελθόν ενώ οδηγούσα. Για μένα οι βίντεο κλήσεις είναι σαν τηλεφωνήματα”, δήλωσε ο ίδιος αργότερα.