ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση - Η Βουλή ενέκρινε την παραπομπή του Τραμπ | trump 4

Άνοιξε ο δρόμος για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, που ενδέχεται να οδηγήσει στην καθαίρεσή του, καθώς η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων την ενέκρινε με ψήφους 23 υπέρ έναντι 17 κατά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος με βάση τα δύο άρθρα που προωθήθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής, κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξαχθεί πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τρίτος Αμερικανός Πρόεδρος που βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της παραπομπής.

Πριν από την ψηφοφορία, η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων συνεδρίαζε επί 15 ώρες.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα τον ένοιαζε το ενδεχόμενο μιας μακράς δίκης με το αίτημα της καθαίρεσης στην αμερικανική Γερουσία, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι θέλει να δει τον πληροφοριοδότη, η καταγγελία του οποίου οδήγησε τους Δημοκρατικούς να ξεκινήσουν την έρευνα για την παραπομπή του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά την έγκριση από την επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των δύο κατηγοριών σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την όλη διαδικασία χαρακτηρίζοντάς την «απάτη».

«Είναι κάτι πολύ θλιβερό για τη χώρα μας, όμως φαίνεται πως είναι κάτι πολύ καλό για εμένα σε πολιτικό επίπεδο», είπε ο μεγιστάνας.

«Η καθαίρεση είναι απάτη», υπογράμμισε.