Τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις τους θα αρχίσουν την Κυριακή η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ χωρίς ωστόσο την κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων από βάσεις στις ΗΠΑ, μετά τον περιορισμό υλοποίησης του προγράμματος εξαιτίας της εξάπλωσης της COVID-19, όπως ανέφεραν σήμερα τα ΜΜΕ στη Νότια Κορέα.

Οι δύο σύμμαχοι συζητούν για την αναπροσαρμογή των στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες αρχίζουν συνήθως τον Αύγουστο, με τον κορονοϊό να απειλεί να διακόψει την μεταφορά-ανάπτυξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Στο πρόγραμμα των στρατιωτικών ασκήσεων λαμβάνουν μέρος δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών από τις δύο χώρες, μέσω της πραγματοποίησης εξομοίωσης ασκήσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, παρά την υλοποίηση στρατιωτικών σεναρίων εμπλοκής σε φυσικό πεδίο μάχης.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 16 ως 28 Αυγούστου, αλλά σε μειωμένη κλίμακα, ενώ το χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής τους επιμηκύνθηκε κατά ένα διήμερο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διασπορά ανάπτυξης των δυνάμεων και να ελαχιστοποιηθούν οι νυχτερινές δραστηριότητες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ