Ένας 28χρονος, ονόματι Σεθ Πέντλεϊ από το Τέξας των ΗΠΑ κατηγορήθηκε ενώπιον δικαστή, για την προσπάθεια του να καταστρέψει ένα κτίριο με εκρηκτικά.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αμερικής, δήλωσε πως ο Τεξανός συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, αφού προσπάθησε να αποκτήσει πλαστικά εκρηκτικά C-4 από έναν μυστικό πράκτορα του FBI στο Fort Worth του Τέξας.

Το FBI είπε ότι έμαθε για τα σχέδια του Πέντλεϊ, αφότου ο ύποπτος αναφέρθηκε σε αυτά τον Ιανουάριο μέσω του Signal, -κρυπτογραφημένης εφαρμογής επικοινωνιών-, σε μια πηγή, σχετικά με τα σχέδια ανατίναξης ενός από τα κέντρα δεδομένων της Amazon στη Βιρτζίνια.

Η συγκεκριμένη πηγή ειδοποίησε το FBI και σύστησε τον ύποπτο στον μυστικό πράκτορα στις 31 Μαρτίου.

ΗΠΑ
ΗΠΑ: Συνελήφθη Τεξανός που ήθελε να ανατινάξει την Amazon
Ολιγαρχία στις ΗΠΑ

Ο ύποπτος όπως φαίνεται είπε στον πράκτορα ότι ήθελε να επιτεθεί στο κέντρο δεδομένων της Amazon επειδή η εταιρεία παρείχε διακομιστές στο FBI, τη CIA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, και ότι ήλπιζε να μειώσει την «ολιγαρχία» που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, ο ύποπτος έκανε επίσης ανησυχητικές δηλώσεις με το όνομα «Διόνυσος» στο MyMilitia.com.

Όπως αναφέρει το FBI, εκείνος αναφέρθηκε στα σχέδια για «διεξαγωγή ενός μικρού πειράματος», που θα μπορούσε να είναι «επικίνδυνο» και να προκαλέσει «θάνατο».