Αυστηροποίησε τους κανόνες αναφορικά με τη χρήση μάσκας στην αμερικανική πρωτεύουσα η δήμαρχος της Ουάσινγκτον χθες Τετάρτη 22 Ιουλίου, ζητώντας από τους κατοίκους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους εφόσον είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους», εξήγησε η Μιούριελ Μπόουζερ δήμαρχος της Ουάσινγκτον ανακοινώνοντας το μέτρο, με το σύνθημα «Είναι απλό, όταν βγαίνετε από το σπίτι πρέπει να φοράτε μάσκα».

«Πρέπει να φοράτε μάσκα διότι δεν γνωρίζεται αν μπορείτε να τηρήσετε το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης», πρόσθεσε η δημοκρατική δήμαρχος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα για όσους αθλούνται στο ύπαιθρο και βρίσκονται μακριά από άλλους ανθρώπους.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων του covid-19 αυξάνεται ραγδαία, αν και προς το παρόν η Ουάσινγκτον έχει γλιτώσει από τα χειρότερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ