Ένας άντρας πυροβόλησε ένα σκυλί στις Μελέσσες Ηρακλείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, είχε επιχειρήσει να το σκοτώσει ακόμα δύο φορές.

Στο χωριό έσπευσαν τα της Ζωόφιλης Δράσης τα οποία ειδοποιήθηκαν από γυναίκα στην περιοχή, ότι κάτοικος του χωριού … έβγαλε τα μάτια αδέσποτου μεγαλόσωμου σκυλιού, το οποίο έχει προσπαθήσει άλλες δυο φορές να σκοτώσει – την πρώτη με το αυτοκίνητο, τη δεύτερη βάζοντας τα δυο σκυλιά του να του επιτεθούν. Η τρίτη απόπειρα αποδείχθηκε δραματική για το άτυχο σκυλάκι …

Ο Μαξ, ένα πολύ ήρεμο ζώο, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κ.Σουρανάκη, όπου και διαπιστώθηκε ότι ο δράστης της αδιανόητης πράξης, είχε πυροβολήσει το σκύλο στο κεφάλι. Όλη η μουσούδα του ζώου είναι γεμάτη τρυπούλες και σημάδια αίματος από σκάγια που έχουν εισέλθει στη μουσούδα και το κρανίο.

O άντρας συνελήφθη και την Δευτέρα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Δείτε βίντεο με το άτυχο σκυλί

Τα μάτια του ζώου είναι πληγωμένα εσωτερικά, αλλά οι βολβοί των οφθαλμών είναι στη θέση τους, λίγο πιο μέσα βέβαια, λόγω των πληγών εσωτερικά στο κάθε μάτι και φαίνεται να μην έχουν πειραχτεί οι κόρες και οι βολβοί. Από τα δύο μάτια, το δεξί είναι μάλλον αυτό με το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι εξετάσεις στο άτυχο ζώο θα συνεχιστούν, ενώ εν τω μεταξύ αναζητείται φιλοξενία για το σκυλάκι.

Σε ανάρτησή της η Ζωόφιλη Δράση δίνει εικόνες από την ακτινογραφία του ζώου που συγκλονίζουν. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σκάγια υπάρχουν παντού στο κρανίο του άτυχου ζώου.