Η διαχείριση του αδικήματος της παράνομης βόσκησης σε γεωργικές εκτάσεις σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβού, του αστυνομικού δ/ντη Λασιθίου, αλλά και των προέδρων κοινοτήτων Νεάπολης, Βρυσών και Νικηθιανού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε καταγραφή των προβλημάτων που υφίσταται η ύπαιθρος του Αγίου Νικολάου και διαπιστώθηκε ότι η παράνομη βόσκηση πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε ως «μάστιγα» για την ενδοχώρα του δήμου, το θέμα της παράνομης βόσκησης σε γεωργικές ζώνες, δεδομένου ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, όπως τόνισε, δεν επιτρέπει την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του, γεγονός που οδηγεί πολλές φορές στην ακύρωση της γεωργικής γης.

Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να συνταχθεί σχετικό υπόμνημα, από τους θιγόμενους όλων των κοινοτήτων του Δήμου, προκειμένου να αναληφθεί συνολική δράση που δεν θα στρέφεται κατά της κτηνοτροφίας, αλλά θα ζητείται η λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να πάψει ο εκτοπισμός των κατοίκων από τις περιουσίες τους και να αποτραπεί η καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές δήλωσε εξ άλλου ο κ. Ζερβός, ότι εάν δεν υπάρξουν καταγγελίες, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα αυτεπάγγελτης δίωξης από την πλευρά της Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, αφού όπως εξήγησε «το νομικό σύστημα και η εξέλιξη των δικαστηρίων καθυστερεί, ακυρώνοντας την δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης και επίλυσης του ζητήματος την ώρα που συμβαίνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ