Ένα ηλικιωμένο ζεύγος στο Offaly της Ιρλανδίας αψήφησε την…κατάθλιψη του lockdown επιπέδου 5 της Ιρλανδίας για να παντρευτεί, περισσότερα από 40 χρόνια αφότου γνώρισαν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλο.

Ο Farmer John Bermingham, 86 ετών, από τη Rhode, παντρεύτηκε τη μακροχρόνια σύντροφό του Mary Long, 83 ετών, στο παρεκκλήσι του Κέντρου Υγείας Tullamore το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου.

Οι νεόνυμφοι δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου παρουσία λίγων συγγενών, όπως η κόρη του John Carolyn Bermingham, ο σύζυγός της John Fitzgerald, και οι δίδυμες εγγονές του, Robbyn και Alison.

Ο γαμπρός σπουδαίος ιππέας στα νιάτα του μεγάλωσε στο Terenure του Δουβλίνου πριν μετακομίσει αργότερα στο Ballybryan.

Εκείνη κολυμβήτρια, εργάστηκε ως σύμβουλος ομορφιάς στο Δουβλίνο πριν από τη συνταξιοδότησή της.

Σύμφωνα με την κόρη του John, Carolyn, ήταν απελπισμένοι να παντρευτούν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είχαν προηγουμένως αντιμετωπίσει δυσκολία στην απόκτηση των απαραίτητων εγγράφων.

Μόλις αυτό το θέμα διευθετήθηκε, έμενε μόνο η εύρεση του σωστού χώρου και της τήρησης των περιορισμών του Covid-19.

«Σήμερα γίνονται όλα διαδικτυακά και δεν μπορούσαν να μην τα καταφέρουν. Ήταν συγκλονισμένοι από την τεράστια γραφειοκρατία» είπε η κόρη του γαμπρού. 

Μετά το γάμο ο Τζον ενώ απολάμβανε την ιδιαίτερη μέρα του δίπλα στη Μαρία, είχε μια λύπη, λέγοντας στη: «Είναι κρίμα που δεν μπορούμε όλοι να πάμε για ένα ποτό».