Ησαϊας Ματιάμπα: Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε σε αστυνομικό τμήμα (vid)

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί» ήταν ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο οποίος μίλησε για την ρατσιστική επίθεση, που βίωσε σε νεαρή ηλικία, από έναν υπάλληλο αστυνομικού τμήματος.

Όπως ο ίδιος αναφέρει βρέθηκε μαζί με την οικογένεια του, στο αστυνομικό τήμα, προκειμένου να βγάλει ταυτότητα. Εκεί ο ίδιος έγινε μάρτυρας, ενός ρατσιστικού παραληρήματος, από έναν υπάλληλο που όπως παραδέχτηκε τον στιγμάτισε.

Ο ίδιος μάλιστα της είπε πως θα ήθελε να του δοθεί η ευκαιρία, προκειμένου να βγει μπροστά για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως το διαφορετικό δεν είναι κακό.

«Εγώ είχα ένα περιστατικό, το πρώτο μου ουσιαστικό περιστατικό, ήταν όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα. Και είμαστε μέσα στο τμήμα, εγώ, τα αδέρφια μου, η μαμά και ο μπαμπάς και περιμένουμε στο διάδρομο. Ανοίγει την πόρτα ένας “καλός” υπάλληλος του τμήματος και κάνει “τι γίνεται εκεί; Τι κάνετε εσείς, όλοι οι μαύροι εδώ μέσα; Βγείτε έξω, βγείτε όλοι έξω”. Και προσπαθούσα να καταλάβω… τι παίζει ρε φίλε, τι γίνεται; ανεφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο Ησαϊας Ματιάμπα πρόσθεσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Βγαίνουμε έξω, και αυτό το θυμάμαι σαν τώρα, μπαίνουμε μέσα στο αμάξι και το πρώτο πράγμα που λέω με το κλείνει η πόρτα είναι… μαμά, μακάρι στη ζωή να μου δοθεί η δυνατότητα να βγω μπροστά, να με δουν κάποιοι άνθρωποι και να καταλάβουν ότι αυτό που έχουμε δεν είναι κάτι κακό, το διαφορετικό δεν είναι ποτέ κάτι κακό».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: