Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινσιτούτου του Αστεροσκοπέιου Αθηνών, καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά απο τα μέσανυχτα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Αχαϊας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, ακόμη και της Θεσσαλίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 31 χλμ. βορειοανατολικά της Πάτρας και 15 χλμ. βορειοδυτικά του Αιγίου. στα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας.

4,7 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό

αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 4,3 χλμ., και επίκεντρο τα 15 χλμ. ανατολικά της Ναυπάκτου και 16 χλμ. βόρεια του Αιγίου.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στα δυτικά του κορινθιακού κόλπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πριν από λίγα λεπτά μια ακόμα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην περιοχή. Αυτή τη φορά είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου. Το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα social media, από τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, «η δόνηση των 4,7 Ρίχτερ αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις».

Στην περιοχή καταγράφηκαν τα αμέσως επόμενα λεπτά ακόμη 5 σεισμοί, έντασης έως 2,9 Ρίχτερ, αλλά και στις 00:29 ακόμη μια ιδιαίτερα αισθητή δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σεισμός - Στερεά Ελλάδα - Αίγιο
Ενημέρωση απο την Πυροσβεσιτκή Υπηρεσία

Ενημέρωση που εξέδωσε στις 01:15 η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει:

«Μετά την σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθιά Φωκίδας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών».