Με μάσκες και αντισηπτικά μεταβαίνουν στα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι στη Βόρεια Ισπανία, καθώς στη Γαλικία και τη Χώρα των Βάσκων διεξάγονται περιφερειακές εκλογές. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές που διεξάγονται στην Ισπανία από την επιβολή αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις αρχές Μαρτίου.

Η διεξαγωγή των εκλογών αναβλήθηκε τον Απρίλιο, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας. Το Μπιλμπάο, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή των Βάσκων, αύξησε τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων κατά 25%, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν οι αποστάσεις των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης .

Τόσο οι ψηφοφόροι, όσο και οι εργαζόμενοι στα εκλογικά κέντρα επιβάλλεται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας του προσώπου τους, αλλά και να απολυμαίνουν τα χέρια τους.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 460 άνθρωποι στις δύο περιοχές που εντοπίστηκαν πρόσφατα θετικοί στον κορωνοϊό, δε θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Επίσης, όσοι αναμένουν αποτελέσματα από διαγνωστικά τεστ, δεν τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους.