Η αστυνομία στην Ισπανία «ξεσκέπασε» ένα εργαστήρι παρασκευής όπλων με τη χρήση 3D εκτυπωτών στο νησί της Τενερίφης των Κανάριων Νήσων.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν δύο 3D εκτυπωτές, πολλαπλά εξαρτήματα όπλων, ένα αντίγραφο αυτόματου τουφεκιού, δύο τέιζερ και ένα μεγάλο μαχαίρι τύπου «ματσέτε», ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα, όπλα και πυρομαχικά, όπως μεταδίδουν το BBC και το euronews.

Ισπανία - 3D όπλα

Εκτός από τα πυρομαχικά και τα μηχανήματα, εντοπίστηκαν και φυλλάδια με εγχειρίδια που περιείχαν τρομοκρατικό περιεχόμενο αλλά και οδηγίες για «αντάρτικο πόλεως» καθώς και άλλο έντυπο υλικό σχετικά με την «ανωτερότητα της λευκής φυλής».

Tο πρώτο στην Ισπανία

Σύμφωνα με τις αρχές, το εργαστήρι αυτό πρόκειται για το πρώτο του είδους του, που εντοπίζεται ποτέ στην Ισπανία.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε ύστερα από τον εντοπισμό ενός υπόπτου, ο οποίος φέρεται να επιχειρούσε να πουλήσει παράνομα όπλα και εκρηκτικά στο διαδίκτυο.

Η έρευνα οδήγησε τις αρχές στην Τενερίφη και, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο του «εργαστηρίου», ήρθαν αντιμέτωποι με το θέαμα ενός εκτυπωτή, ο οποίος εκείνη την ώρα εκτύπωνε ένα «κοντόκαννο τουφέκι, κατά τα φαινόμενα σχεδόν ολοκληρωμένο».

Στο εργαστήριο υπήρχαν, επιπλέον, πάνω από 30 εγχειρίδια οδηγιών γύρω από την παρασκευή εκρηκτικών και την τρισδιάστατη εκτύπωση όπλων.

Η επιδρομή έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο με οδηγία δικαστή είχε παραμείνει κρυφή, με την είδηση να δίνεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την Κυριακή.