Περίπου 20 παιδιά στην Ισπανία γέμισαν με μαλλιά και τρίχες σε όλο τους το σώμα, καθώς γιατροί τα χορήγησαν κατά λάθος με φάρμακο κατά της τριχόπτωσης, ενώ εκείνα αντιμετώπιζαν στομαχικές διαταραχές.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα κορμάκια των παιδιών από τη Τορεβαλέγκα της Ισπανίας καλυμμένα με πυκνό τρίχωμα.

Children Sprout Hair All Over Bodies After Mistakenly Being Given Hair  Restorer - LADbible

Τοπικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι μια ομάδα παιδιών έλαβε κατά λάθος μινοξιδίλη, ένα φάρμακο για την ανάπτυξη των μαλλιών, αντί της ομεπραζόλης, που χρησιμοποιήται για τη θεραπεία της γαστρικής παλινδρόμησης. 

Children sprout hair over their bodies after mistakenly given hair restorer  for upset stomachs | Simcoe Reformer

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετά από τα παιδιά ακόμη βγάζουν τρίχες σαν λυκάνθρωπου, περισσότερο από δυο  χρόνια μετά τη λήψη του φαρμάκου.

Officials admitted that some kids in the region were mistakenly given the wrong medicine

Έξαλλοι γονείς δημοσιοποίησαν τις περιπτώσεις, με τον αριθμό των παιδιών που επηρεάστηκαν να ανέρχεται στα 20.

Οι γονείς κατέθεσαν μηνήσεις εναντίον ενός εργαστηρίου και αρκετών εταιρειών για την εισαγωγή και τη διανομή του φαρμάκου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Twenty kids were affected by the error

Σύμφωνα με τις μηνύσεις, τα παιδιά τους παρά τη θεραπεία, οι τρίχες συνεχίζουν να μεγαλώνουν και απαιτούν αποζημίωση.

Some kids are still growing hair more than two years later

Στη φυσική της μορφή, η υπερτρίχωση είναι μια ασθένεια που δεν έχει θεραπεία, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα είναι δυνατόν να αντιστραφεί η επίδραση του φαρμάκου στα παιδιά της Ισπανίας.