Ισραήλ: Πάνω από 180 τραυματίες σε συγκρούσεις Παλαιστίνιων πιστών και Ισραηλινών αστυνομικών

169 τραυματίες ήταν ο απολογισμός των νέων συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης που υπάρχει εκεί μεταξύ των δυο πλευρών.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, κάθε βράδυ εδώ και μία εβδομάδα οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχοι του Ισραήλ, έκαναν έκκληση απόψε για «αποκλιμάκωση» της έντασης στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Στην Πλατεία των Τεμενών, μουσουλμάνοι πιστοί συγκρούστηκαν με Ισραηλινούς αστυνομικούς. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως οι αίθουσες των επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία της πόλης είναι «γεμάτες».

Η αστυνομία έκανε λόγο για τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών. Πρόσθεσε ότι «έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η τάξη» στην περιοχή.