Ετοιμάζονται να…«ξαναπάρουν πίσω τη ζωής τους» οι Ισραηλινοί, που έχουν γίνει πλέον παγκόσμιο παράδειγμα ως προς την ταχύτητα των εμβολιασμών.

Υπολογίζεται πως πάνω από το 50% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες εμβόλια χορηγούνται ακόμη και σε ανήλικους εφήβους, πάντα με την γονική συναίνεση.

Παρά όμως την τόσο καλή εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού, στο Ισραήλ οι υγειονομικές αρχές δίνουν τεράστια σημασία στην ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων, ακόμη κι αν κάποιος πολίτης είναι ασυμπτωματικός.

24ώρη παρακολούθηση στο σπίτι ή σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας;

Το παραπάνω δίλημμα θα απασχολήσει όλους τους πολίτες (Ισραηλινούς ή μη) που θα επισκεφθούν ή αντίστοιχα θα επιστρέψουν στη χώρα τους ερχόμενοι από το εξωτερικό.

Το ισραηλινό Κοινοβούλιο (Κνεσέτ) έχει ήδη παραχωρήσει στις αρχές υπέρμετρες εξουσίες απέναντι στους πολίτες που επιστρέφουν στο εβραϊκό κράτος και δεν αποδεικνύουν πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό!

Mandatory 'freedom bracelets'? Israel OKs Covid tracking tech after  'satisfied volunteers' prefer it to military-run quarantines

Πιο συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη (17/03), ψηφίστηκε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα επιτρέπεται σε όσους καταφθάνουν στη χώρα να φορούν ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι αντί να μεταφέρονται αυτόματα για 14ήμερη καραντίνα στα λεγόμενα «ξενοδοχεία καραντίνας». Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ισραηλινών σεκέλ (1.500 δολάρια).

Από το μέτρο εξαιρούνται (προς το παρόν) παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Σημειώνεται πως με τη νέα νομοθεσία, ακόμη και αυτοί που θα αποδεικνύουν πως έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναπτύξει ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό, επιβάλλεται να έχουν έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ για να γλιτώσουν την καραντίνα.

Σύμφωνα με το i24 News και το Russia Today, περίπου 10.000 βραχιόλια έχουν διανεμηθεί, ενώ άλλα 20.000 αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τις μεμονωμένες αντιδράσεις για τα προσωπικά δεδομένα, οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι τα βραχιόλια παρακολούθησης θα ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές μόνο εάν ένας φορέας εγκαταλείψει μια καθορισμένη περιοχή καραντίνας και δεν θα μεταδίδουν λοιπές ευαίσθητες πληροφορίες.

Δείτε το σχετικό βίντεο: