Πλοία που μετέφεραν γύρω στους 1.000 μετανάστες οδηγήθηκαν στη Λαμπεντούζα, αφού εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές στα ανοιχτά των ακτών του αναφερόμενου νησιού στη Μεσόγειο, όπως ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Αρχικά έφτασε ένα σιδερένιο αλιευτικό σκάφος που αναχαιτίστηκε τρία μίλια από το νησί, από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής και από σκάφος της ιταλικής φορολογικής αστυνομίας, είχε 398 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 6 παιδιών.

Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο, νωρίτερα από τα πλοιάρια που μετέφερε 415 μετανάστες εντοπίστηκε από τις αρχές σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Ένα περιπολικό σκάφος της ιταλικής φορολογικής αστυνομίας που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και του παράνομου εμπορίου, συνόδευσε άλλο πλοιάριο που μετέφερε 90 ανθρώπους στο νησί, σύμφωνα με το ANSA.

Δύο άλλα πλοιάρια που μετέφεραν 98 και 16 ανθρώπους έφτασαν στο ίδιο νησί στη Μεσόγειο, πρόσθεσε το αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων.

Όλοι οι μετανάστες, μεταφέρθηκαν στο κέντρο μεταναστών του νησιού.