Ιταλός υπουργός Υγείας: Ο εμβολιασμός είναι η κύρια οδός για να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία

Συνολικά, έγιναν 97.633 διαγνωστικά τεστ, το 2% από τα οποία προέκυψε θετικό στον κορονοϊό. Το αντίστοιχο ποσοστό τη χθεσινή ημέρα ήταν 1,2%, τα κρούσματα ήταν 2.897 και 62 οι θάνατοι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 41 λιγότεροι ασθενείς με κορονοϊό σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 141 λιγότεροι.

Σε ό,τι αφορά τα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (277) και ακολουθούν η Σικελία (254) και η Εμίλια Ρομάνια (232) με πρωτεύουσα την Μπολόνια.

Σε «θρίλερ», στο μεταξύ, με συνεχείς αλλαγές των αποφάσεων, εξελίσσεται το θέμα που αφορά τα εστιατόρια και το ανώτατο όριο πελατών οι οποίοι μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Η κυβέρνηση Ντράγκι, τελικά, έπειτα από νέες διαβουλεύσεις με τις περιφέρειες, προσανατολίζεται προς νέα απόφαση, η οποία θα προβλέπει ότι σε κλειστούς χώρους θα μπορούν να κάθονται το πολύ έξι άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ στους ανοικτούς χώρους δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα όριο.

«Σε ό,τι αφορά τους συνδαιτυμόνες στα εστιατόρια, οδεύουμε προς συμφωνία με τις περιφέρειες. Η λευκή ζώνη αποτελεί επιβράβευση, δεν θα είχε νόημα οι περιοχές αυτές να διατηρήσουν τους ίδιους κανόνες με την κίτρινη ζώνη. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα», τόνισε η υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι μέσω Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ