Απογοητευτικά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ιταλία, καθώς μόνο το 38,7% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις των σκευασμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, το 68,2% έχει λάβει την πρώτη δόση και το 31,8% δεν έχει ακόμη κληθεί ούτε για τον πρώτο εμβολιασμό.

Αναφορικά με τους πολίτες 70 με 79 ετών, τον κύκλο εμβολιασμού ολοκλήρωσε μόλις το 2,4% και η πρώτη δόση χορηγήθηκε στο 19,8%.

Η κατάσταση είναι πιο βελτιωμένη στους οίκους ευγηρίας, καθώς την πρώτη δόση έλαβε το 91,2% των ηλικιωμένων και την δεύτερη το 75,2%.

Για τους γιατρούς, νοσοκόμους, ψυχολόγους και το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 91,6% και 75,2%.

Με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία, γίνεται άμεσα κατανοητή η έκκληση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, να επικεντρωθεί, στο εξής, η εκστρατεία εμβολιασμού, στους πολίτες άνω των 70 ετών, και να περιορισθεί η χορήγηση των σκευασμάτων κατά της Covid-19, σε όσους ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες -εκτός των γιατρών και νοσοκόμων- που έως τώρα ευνοήθηκαν από την εκστρατεία εμβολιασμό.