Η Ιταλία ήταν από τις χώρες της Ευρώπης που κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας χτυπήθηκε βαρύτατα από τον φονικό ιό και μέτρησε χιλιάδες θύματα. Ενώ, τώρα πάλι βρίσκεται μπροστά σε μια νέα έξαρση της Covid-19, εξακολουθώντας να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με το υγειονομικό σύστημα μάλιστα να βρίσκεται για άλλη μια φορά στα όρια της κατάρρευσης.

Κόντρα στο πνεύμα των καιρών αλλά και των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση με στόχο τον έλεγχο της πανδημίας, ένας οίκος ευγηρίας πρωτοπορεί και πετυχαίνει το ακατόρθωτο, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να αγκαλιάσουν μετά από τόσους μήνες τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, στο γηροκομείο Domenico Sartor στη Βενετία δημιουργήθηκε ένα δωμάτιο για τους ενοίκους του αφιερωμένο στην «αγκαλιά», έτσι ώστε να νιώσουν την ανθρώπινη τρυφερότητα που στερούνται για μήνες.

Ο οίκος ευγηρίας έχει εγκαταστήσει μια ειδική κουρτίνα, κατασκευασμένη από μαλακό διαφανές πλαστικό, καθιστώντας τις αγκαλιές δυνατές κατά τη διάρκεια μιας πολύ μοναχικής περιόδου.

Η διοίκηση του γηροκομείου υποστηρίζει ότι η σωματική επαφή με τα μέλη της οικογένειας βοηθά τους ηλικιωμένους να έχουν ψυχική και συναισθηματική ευεξία και τους δίνει δύναμη και ελπίδα να αντέξουν αυτή την τόσο ζοφερή κατάσταση που είναι αναγκασμένοι να υπομένουν.