Ιταλία: Κατηγορίες στην Apple για προσχεδιασμένη απαρχαίωση των iPhone

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, ανάμεσα στην ιταλική ένωση καταναλωτών Altroconsumo και τον κολοσσό της Αpple, καθώς η ιταλική ένωση κατηγορεί την Apple ότι ευθύνεται για την προγραμματισμένη απαρχαίωση κινητών iPhone που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους χρήστες.

Μάλιστα, η Altroconsumo εξοργισμένη αναφέρει ότι ζητά αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό των Ιταλών καταναλωτών που εξαπατήθηκαν από την πρακτική αυτή του τεχνολογικού κολοσσού, που έχει επίσης αναγνωριστεί από τις ιταλικές αρχές

Η Altroconsumo δήλωσε ότι η αγωγή καλύπτει τους ιδιοκτήτες των iPhone 6 και 6 Plus, 6S και 6S Plus, οι πωλήσεις των οποίων στην Ιταλία ανήλθαν συνολικά σε 1 εκατομμύριο τηλέφωνα μεταξύ 2014 και 2020. Η Apple ανέφερε σε email της, ότι δεν είχε κάνει ποτέ κάτι για να συντομεύσει σκόπιμα τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος της ή να υποβαθμίσει την εμπειρία χρήστη, με σκοπό να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις πελατών.

Δύο παρόμοιες αγωγές, ωστόσο, εναντίον της Apple έχουν κατατεθεί στο Βέλγιο και την Ισπανία με την ίδια κατηγορία. Η ευρωπαϊκή ένωση καταναλωτών Euroconsumers, η οποία συντονίζει τις τρεις αγωγές, δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει ανάλογη δράση στην Πορτογαλία τις επόμενες εβδομάδες.