Κοινωνικός τουρισμός: Οι όροι και οι προϋποθέσεις - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό της στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως που φέτος, λόγω των συνθηκών, διεξάγεται διαδικτυακά.

Ελληνική συνέντευξη Τύπου

Κατά την πρώτη ημέρα έναρξης της έκθεσης ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με τίτλο «Επιστροφή στην Ελλάδα: Το ταξίδι για την αναβίωση μιας μοναδικής εμπειρίας έχει μόλις αρχίσει», με τον κ. Θεοχάρη να παρουσιάζει τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως τόνισε, απευθυνόμενος στους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του κόσμου, «ήδη από το 2020 η Ελλάδα απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να εγγυηθεί σε κάθε επισκέπτη της χώρας μας τη μοναδική απόλαυση του ταξιδιού και των διακοπών, με ασφάλεια. Τα καταφέραμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τον Ελληνικό Τουρισμό».

«Φτιάξαμε πρωτόκολλα για κάθε δραστηριότητα, εκπαιδεύσαμε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα που υποδειγματικά υλοποίησε τα πρωτόκολλα, ενισχύσαμε κάθε νησί και προορισμό και δημιουργήσαμε το EVA που βελτίωσε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων» είπε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε πως «είμαστε κοντά στην έξοδο από το σκοτεινό τούνελ, χάρη στην δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την πρόοδο της επιστήμης. Η καλύτερη εικόνα για την επιστροφή στην κανονικότητα του τουρισμού από το ελληνικό χαμόγελο, το ελληνικό τοπίο, την ελληνική φιλοξενία, δεν υπάρχει».

«Για το 2021 στην Ελλάδα είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την εμπειρία της απελευθέρωσης από τις δυσάρεστες αναμνήσεις της πανδημίας με καθέναν από τους φιλοξενούμενούς μας.»

«Σχεδόν μπορώ να ακούσω κιόλας το νέο μας σύνθημα να το ψιθυρίζετε από μέσα σας: All you want is Greece. Ναι, εφέτος και για πάντα, all you want is Greece. Για την ελπίδα, για το χαμόγελο, για να πάρεις πίσω τη ζωή σου, all you want is Greece».

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει στον εικονικό χώρο της έκθεσης ITB Berlin με συνολικά 250 εκθέτες, με 50 ξενοδοχεία που απευθύνονται στη γερμανική αγορά. Ογδόντα ταξιδιωτικά γραφεία και διοργανωτές εκδηλώσεων συμμετέχουν καθώς επίσης και 40 περιφέρειες και δήμοι. 

Μιλώντας πρόσφατα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε ότι το ελληνικό ψηφιακό περίπτερο περιλαμβάνει αυξημένο αριθμό συν-εκθετών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για την προώθηση της Ελλάδας στη διεθνή αγορά… Η χώρα θα καινοτομήσει στην προώθηση των τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας και των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΕΤΠ», είπε.

Ελληνικά boutique ξενοδοχεία και νεοσύστατες επιχειρήσεις

Επιπλέον, ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, θα φιλοξενήσει 60 ελληνικά ξενοδοχεία μπουτίκ (πιστοποιημένα από το πρόγραμμα HCH’s Boutique Hotels ) και 20 start ups (από το πρόγραμμα CapsuleT ) που προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα.

Η ITB Berlin 2021 περιλαμβάνει πολλές ζωντανές συζητήσεις και ομιλίες από σημαντικούς ανθρώπους του τουρισμού, ευκαιρίες ψηφιακής δικτύωσης, και έναν εικονικό χώρο έκθεσης.