Κ. Μητσοτάκης: Προάγγελος της ανοιχτής κοινωνίας τα ανοιχτά σχολεία | mitsotakis aggelopoulou maximou2 scaled 1 scaled

«Χωρίς τα self test 15.000 κρούσματα θα κυκλοφορούσαν και θα μετέδιδαν τον ιό», σημειώνει ο πρωθυπουργός σε σχετική ανάρτησή του

Στο άνοιγμα των σχολείων και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν τα self test στην ανίχνευση του κορωνοϊού σε μαθητές και καθηγητές αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι δίχως τον αυτοέλεγχο, 15.000 κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα και θα μετέδιδαν τον ιό.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook υπογράμμισε: «Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας.

Ενώ πρόσθεσε: «Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία! Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους. Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η πατρίδα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους».

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα έχουν οργανωθεί και διατεθεί 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες.

«Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στην μετάλλαξη “Ο”. Γι΄αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι «είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα». Όμως -προσθέτει- «θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας».

«Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας» καταλήγει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.