Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για τα εγκαίνια των νέων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ», ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενισχυθούν και άλλα νοσοκομεία με περισσότερες κλίνες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι θα υπάρξουν νέες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειαστεί και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους «για τη μάχη που δίνουν 24 ώρες το 24ωρο για να σώσουν ζωές».

Ο κ.Μητσοτάκης εξήρε την σημασία του έργου -το οποίο είναι δωρεά της Βουλής- στην ενίσχυση του συστήματος υγείας και δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους οι κλίνες ΜΕΘ θα φτάσουν στον μέσο όρο του αριθμού των κλινών στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12 πρώτες μονάδες ΜΕΘ, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δυο εβδομάδες, και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50 μονάδες ΜΕΘ.

Έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό για τη δυναμικότητα των μονάδων γι’ αυτές τις δυο εβδομάδες, ενώ επίκεινται κι άλλες προσλήψεις.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ