Καύση νεκρών: Εναντίον της η Ιερά Σύνοδος | 778996 scaled

Ανοιχτά εναντίον της καύσης των νεκρών στρέφεται πλέον η Ιερά Σύνοδος. Οι πατέρες της Εκκλησίας αποφάσισαν τη διανομή τετρασέλιδου φυλλαδίου στους πιστούς, στο οποίο θα αναπτύσσονται οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου και θα εκφράζεται η διαφωνία στη διαδικασία καύσης των νεκρών.

Η Ιερά Σύνοδος περιγράφει τα στάδια της αποτέφρωσης υποστηρίζοντας ότι δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων. «Για το ήθος της Εκκλησία μας, αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά τον νεκρό. Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ», σημειώνεται.

Παράλληλα, η Εκκλησία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τελεί κηδεία σε όσους επιλέγουν την αποτέφρωση, σημειώνοντας ότι δεν καταναγκάζει κανέναν να τηρεί τις παραδόσεις της. «Προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.