Οι τελευταίες δηλώσεις του Γκάρεθ Μπέιλ, με τις οποίες έδειξε ενοχλημένος από την επίθεση που δέχεται για την ενασχόλησή του με το γκολφ, έκαναν την ισπανική εφημερίδα «AS» να παρουσιάσει ένα πρωτοσέλιδο με το οποίο προκαλεί τον Ουαλό σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέψει στο σκοράρισμα. Η εφημερίδα έγραψε «Γκολφ, γκολφ. Από γκολ όμως; Ο Μπέιλ καλείται να εξιλεωθεί στις 11 αγωνιστικές που απομένουν στο πρωτάθλημα για τη χειρότερη σεζόν του με μόλις τρία γκολ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπέιλ έχει σημειώσει φέτος μόλις τρία τέρματα, σε μια δύσκολη σεζόν για εκείνον λόγω και των σχέσεων που έχει με τον τεχνικό των Μαδριλένων, Ζινεντίν Ζιντάν.

Συγκεριμένα ο Ουαλός είχε τονίσει πως: «Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα μαζί μου γιατί παίζω γκολφ, δεν ξέρω τον λόγο. Έχω μιλήσει με γιατρούς και συμφωνούν με αυτό. Ξέρω ότι ο Στεφ Κάρι παίζει πιθανόν κάθε πρωί πριν το παιχνίδι και εγώ αν παίξω δύο μέρες πριν από το παιχνίδι, θα αναρωτιούνται τι κάνω. Μου αρέσει να βγαίνω έξω και να παίζω και να σκέφτομαι ότι έχω 18 τρύπες μπροστά μου. Μπορείς να ξεφύγεις από το ποδόσφαιρο, από οτιδήποτε αρνητικό. Την επόμενη μέρα είσαι έτοιμος να συγκεντρωθείς ξανά στο άθλημα».