Στο Elevate Greece μπορούν να εντάσσονται και οι νεοφυείς επιχειρήσεις με νομική μορφή μονοπρόσωπη ΙΚΕ ή ΕΠΕ.

Υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 85490/10.08.2020 (B’ 3668) Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη σύσταση, στη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια εγγραφής και διαγραφής σε αυτό το μητρώο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα στοιχεία υποβολών και αξιολογήσεων του πρώτου διμήνου λειτουργίας του Μητρώου και την πρόσφατη γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, η τροποποίηση της ΚΥΑ έχει δύο βασικούς στόχους:

* Να δώσει τη δυνατότητα υποβολής ένταξης στο Elevate Greece και σε υποψήφιες νεοφυείς επιχειρήσεις με νομική μορφή μονοπρόσωπη ΙΚΕ ή ΕΠΕ.

* Να επιταχύνει τη διαδικασία υποβολής και ελέγχου τυπικών δικαιολογητικών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Δήμας δήλωσε: «Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” αποτελεί ένα εγχείρημα της Πολιτείας με στόχο την ενίσχυση, την οργάνωση και εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Μετά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας, αποκτήσαμε δεδομένα και εμπειρία και προχωρήσαμε σε αποφασιστικές κινήσεις που θα διευκολύνουν τις υποψήφιες νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και το έργο των αξιολογητών.

Καθώς σύντομα θα ανακοινώσουμε με τον συναρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη νέα πρόσκληση μέσω του ΕΣΠΑ που θα απευθύνεται στις εγγεγραμμένες και μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις, καλούμε τους υποψήφιους, να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή των αιτήσεων, πάντα όμως με τη δέουσα προσοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ