Ο Τόνι Μπομπουλίνσκι, πρώην συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεντ, γιου του Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρεία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του την Τρίτη το βράδυ στο FOX News και στον Τάκερ Κάρλσον ότι η οικογένεια Μπάιντεν συμμετείχε ενεργά σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με εταιρεία που είχε στενή σχέση με την Κινεζική κυβέρνηση, όπως και άλλες συνδιαλλαγές με χώρες όπως η Ουκρανία, Καζακστάν, Ρουμανία, Λουξεμβούργο κ.α.

Ένα ηχητικό απόσπασμα μάλιστα στο οποίο στενός συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν ζήτησε από πρώην συνεργάτη του γιου του, Χάντερ, να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητες της οικογένειας, έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο.

Το ηχητικό απόσπασμα από τηλεφωνική του κλήση με τον Ρομπ Ουόκερ, παίχτηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. 

Ο συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν, τον παρακάλεσε να μην μιλήσει εναντίον του υποψήφιου των Δημοκρατικών και κυρίως εναντίον της οικογένειάς του.

Tony Bobulinski: “Biden's Fallback Response to Pay-for-Play Scheme,  “Plausible Deniability” - Fox Sports 640 South Florida

Ειδικότερα, ο Μπομπουλίνσκι σχολίασε πως ο Τζο Μπάιντεν έλεγε ξεκάθαρα ψέματα όταν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι είχε γνώση των ασχολιών του γιου του στο εξωτερικό.

Μάλιστα αποκάλυψε και τις «κρυφές» συναντήσεις που είχε με τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, σε ξενοδοχεία της Νεβάδα.

Μετά τη δεύτερη συνάντηση που είχαν αφότου ο Τζο Μπάιντεν δεν ήταν πλέον αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπομπουλίνσκι ρώτησε τον Τζιμ Μπάιντεν (αδερφό του Τζο):

«Mα καλά, αυτό δεν στρέφεται εναντίον της πατρίδας; Πως θα ξεφύγετε από αυτό αν στο μέλλον θελήσει να κατέβει για πρόεδρος;»

O αδερφός του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ γέλασε και του απάντησε: «Τα φαινόμενα απατούν», σε ένα διάλογο που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Πενινσούλα.

Joe Biden's brother Jim accused of fraud in federal lawsuit
Ο Τζο Μπάιντεν με τον αδερφό του Τζιμ

Όταν το σκάνδαλο έγινε γνωστό μέσω των δημοσιεύσεων της New York Post, το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν αλλά και ο ίδιος, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη, ενώ έπαιξαν για ακόμα μια φορά το χαρτί του «ρωσικού δάκτυλου».

Οταν ο Μπομπουλίνσκι έμαθε ότι προσπάθησαν να τον «τυλίξουν» με την κατηγορία του Ρώσου κατασκόπου, απείλησε να αποκαλύψει πως ο Τζο Μπάιντεν γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του, εφόσον δεν βγει κάποιος από το κόμμα των Δημοκρατικών και πάρει πίσω τις κατηγορίες που του απέδωσαν.

Ο Ρομπ Ουόκερ του απάντησε λέγοντας «φίλε, θα μας θάψεις όλους».

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύζυγος του Ρομπ Ουόκερ δουλεύει για τη σύζυγο του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, ενώ ο Μπομπουλίνσκι είναι πρώην στέλεχος του αμερικανικού ναυτικού και πρώην επικεφαλής της εταιρείας «SinoHawk Holdings», που αποτελούσε συνεταιρισμό μεταξύ μελών της οικογένειας Μπάιντεν και της κινεζικής εταιρείας ενέργειας «CEFC China Energy».

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο επίκεντρο οι δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν. Ο Χάντερ Μπάιντεν και στο παρελθόν έχει συνδεθεί με επιχειρήσεις τόσο στην Κίνα όσο και στην Ουκρανία, ενώ είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για την οποία έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά, με τη φημολογία να φτάνει ως και τη χρήση ναρκωτικών, την ύπαρξη ενός παιδιού με στριπτιζέζ και εμπλοκή σε παιδοφιλία.

Στο «κάδρο», πάντως, μπαίνουν πλέον πολύ ισχυρά οι δοσοληψίες του με Ουκρανούς και Κινέζους επιχειρηματίες στον τομέα της ενέργειας, στο διάστημα που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Who is Tony Bobulinski, Hunter Biden's former business associate? | Fox News

Πριν από μερικά χρόνια, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση πως ο Χάντερ Μπάιντεντ μετείχε στο ΔΣ της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου «Burisma», λίγο μετά την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Μπομπουλίνσκι έχει καταθέσει ήδη στην Γερουσία των ΗΠΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ έχει παραδώσει όσα στοιχεία διαθέτει στο FBI.