Καιρός: Δείχνει ξανά... τα δόντια του - Ραγδαία επιδείνωση από την Παρασκευή

Ο καιρός αγριεύει, καθώς ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού.

Το καιρικό σκηνικό θα συνθέτουν οι βροχές, η σκόνη και στη συνέχεια οι ισχυροί άνεμοι, το ερχόμενο τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Βαθμιαία, ωστόσο και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή θα περιοριστούν στην ανατολική και στη νότια χώρα.

Ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσεων προβλέπονται την Παρασκευή στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια την Παρασκευή και το Σάββατο.