Καιρός: Συννεφιά και αφρικανική σκόνη

Από το Σάββατο το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να χαλάσει, με παροδικές βροχές να παρουσιάζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις.

Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και θα παρουσιάσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το βράδυ αναμένονται στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας ακόμα και χιονοπτώσεις.

Σάββατο 20/03

Η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες από τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένεται να έχουν βελτιωμένες καιρικές συνθήκες.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις, ωστόσο από το απόγευμα τα φαινόμενα θα βελτιωθούν.

Κυριακή 21/3

Την Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις στην βόρεια Ελλάδα, στην ανατολική και δυτική Μακεδονία, ενώ παράλληλα θερμές εισβολές θα ανεβάσουν την θερμοκρασία σε Νότια και Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην Κρήτη.

Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού από σήμερα Σάββατο, απηύθυνε οδηγίες προς τους πολίτες από το Σάββατο 20 Μαρτίου από τα βορειοδυτικά,με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Επίσης συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων φαινομένων.