Στην αποκάλυψη ότι γνωρίζει μία ακόμη τουλάχιστον υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, προέβη ο Νίκος Κακλαμανάκης, καθώς φαίνεται πως έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε ξανά λόγο για «ομερτά», η οποία εξυπηρετεί το «βόλεμα» ορισμένων στην Ομοσπονδία, ενώ δεν δίστασε να περιγράψει τον φερόμενο θύτη ως βίαιο άνθρωπο που «θέλει να περνά μόνο η δική του άποψη».

Σχετικά με το πότε έμαθε για την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία βρήκε τη δύναμη να μιλήσει μετά από 23 χρόνια, προκαλώντας ντόμινο καταιγιστικών εξελίξεων και λειτουργώντας ως καταλύτης ώστε και άλλες γυναίκες να αναφερθούν στη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχθεί, ο Κακλαμανάκης ανέφερε ότι του το εκμυστηρεύτηκε η ίδια η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, μετά από μία ομιλία του στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2019.

«Με προσέγγισε και μου είπε ότι δεν είναι μόνο αυτά που κατήγγειλα», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι «το κράτησα, το σεβάστηκα» και δεν το είπε πουθενά.

Ακολούθως αποκάλυψε πως έχει λάβει γνώση και άλλων τέτοιων περιστατικών, όχι ωστόσο τόσο συγκεκριμένα.

«Έχουν έρθει στα αυτιά μου, όχι όμως τόσο συγκεκριμένα, αλλά σεξουαλικής παρενόχλησης», τόνισε.

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να εξαπολύσει μία ακόμη επίθεση στην Ομοσπονδία, κατηγορώντας την ότι αρχικά περιφρόνησε την καταγγελία και «σαν να ταυτίστηκε με τον θύτη», στη συνέχεια ανακάλεσε με μια «πλήρης κυβίστηση», ενώ σήμερα (18/01) έκανε λόγο για υποκινούμενη κίνηση.

«Είναι ενδεικτικό της φιλοσοφίας της», υπογράμμισε, ενώ για το γεγονός πώς γίνεται να μην γνώριζαν και άλλοι, είπε:

«Υπάρχει μια ασυδοσία, μια υπερβολική σιωπή, σιωπούν για να βολευτούν. Εμμένουν στην απόκρυψη στοιχείων. Δεν θέλουν την αλήθεια, δεν την ήθελαν ποτέ. Έχουν περιφρονήσει ακόμα και την Εισαγγελία».

Ερωτηθείς για το αν οι κατηγορίες τού προκάλεσαν έκπληξη γνωρίζοντας τον φερόμενο θύτη, απάντησε:

«Καθόλου έκπληξη. Είναι ένας αρχομανής, βίαιος άνθρωπος ο οποίος θέλει να περνά η δική του άποψη».

Αποκάλυψε μάλιστα και ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ενώ βρισκόταν σε σύγκρουση με την Ομοσπονδία, αφού είχε καταγγείλει σκάνδαλα οικονομικής φύσεως.

«Επέμενε να μου στερεί τον λόγο απαιτώντας να μου κλείσουν το τηλέφωνο. Με κατηγορούσε ότι τους είχα πει κλέφτες. Κάτι το οποίο δεν είχα κάνει ποτέ».

Καταλήγοντας, ο κ. Κακλαμανάκης υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

«Έτσι φθάσαμε στο σημείο που φθάσαμε σήμερα. Κάποιος έτυχε να σηκώσει το χαλί μετά από 30 χρόνια και να βγει δυσωδία», ισχυρίστηκε.  

Τον Νοέμβριο η πρώτη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

Παράλληλα, σύμφωνα με το MEGA, στις 13 Νοεμβρίου του 2020 είχε καταγγείλει για πρώτη φορά την σεξουαλική κακοποίησή της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας η Σοφία Μπεκατώρου.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για τη φρικιαστική εμπειρία της το 1998 στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας της Ασφάλειας, στο πλαίσιο άλλης έρευνας, μετά τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας.