Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, οπότε σε πολλές περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα (15 Οκτωβρίου).

Λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στην Περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια και τη Χαλκιδική.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου.

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία και σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, οι αποφάσεις για τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στη Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, όπως και στη Ζάκυνθο καθώς και στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.

Κλειστοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο όλοι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Περιφέρειες:

Αττικής
Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής)
Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας)