Σε συνθήκες σκότους βρέθηκαν πάρα πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα, σαν συνέπεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα μας δύο ημέρες τώρα.

Η «Μήδεια» αποδείχθηκε πράγματι φονική, καθώς άφησε πίσω της τρεις νεκρούς, μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά και πολλαπλές διακοπές ρεύματος.

Η Αττική και τα βόρεια προάστιά της βρίσκονται στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ στοιχεία του ΑΔΜΗΕ αποκαλύπτουν πως περίπου 250.000 έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα, για διάστημα μεγαλύτερο των 24 ωρών.

«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος.

Αξίζει να σημειωθεί νωρίτερα πως ο δήμος Διονυσίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Γιος του 73χρονου που «έσβησε» στην Εύβοια: «Δύο μέρες δεν είχαμε ρεύμα και έμεινε ο πατέρας μου στα χέρια μου»

O 73χρονος άνδρας “έσβησε” στην Κύμη Ευβοίας, μετά από διακοπή ρεύματος που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία. Το μηχάνημα υποστήριξης οξυγόνου που είχε ο ηλικιωμένος σταμάτησε…

Όπως είπε ο γιος του, μιλώντας στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο «δυο μέρες δεν είχαμε ρεύμα, καθόλου. Ο πατέρας μου ήταν με μηχανική υποστήριξη. Έχει διασωληνωθεί δύο φορές και τώρα έκανε θεραπεία στο σπίτι. Κόπηκε το ρεύμα. Το πρωί με φώναξε… κι έμεινε στα χέρια μου στις 4 το πρωί.

Δεν θέλω να ρίξετε ευθύνες ούτε στον δήμο, ούτε στην περιφέρεια. Ο Θεός μας φέρνει, ο Θεός μας παίρνει. Είχαν πέσει δεκάδες κολώνες της ΔΕΗ. Να βάλουν στους υποσταθμούς γεννήτριες μεγάλες».