Καλαφάτης: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή μουσείου του Ολοκαυτώματος

Μόλις πέντε μήνες από τότε, η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των αγορών. Το κλίμα στην Οικονομία αλλάζει. Τα επιτόκια δανεισμού καταγράφουν ιστορικά χαμηλά. Οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Τα σχέδια επενδύσεων που κρατούνταν στα συρτάρια μπαίνουν ξανά στο τραπέζι.Την ίδια στιγμή, το κράτος μπαίνει επιτέλους στην ψηφιακή εποχή. Οι νέες τεχνολογίες γίνονται σύμμαχος της διοίκησης στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Η ασφάλεια των πολιτών θωρακίζεται και τα Πανεπιστήμια επιστρέφονται στους φοιτητές τους. Οι Έλληνες ανακτούμε σταδιακά τις προσδοκίες και την αισιοδοξία, που χάσαμε. Η επιστροφή στο μέλλον ξεκίνησε» δήλωσε, στην ομιλία του, στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ ο Γ.Γ της Κ.Ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζοντας ότι « τίποτα δεν ήταν και δεν είναι εύκολο».

Ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου τόνισε: «οι πολίτες ανέθεσαν στην Παράταξή μας την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου. Παραμέρισαν το λαϊκισμό, που επέφερε δεινά στη χώρα και έπληξε βάναυσα εκείνους που χάιδευε. Αποδοκίμασαν τα άκρα και έβαλαν στη γωνιά το ναζιστικό μόρφωμα. Απέδειξαν ωριμότητα και επέλεξαν το σχέδιό μας για την Ελλάδα. Καταφέραμε την ώρα που η δημαγωγία θεριεύει στην Ευρώπη, να καταγράψουμε μια νίκη που ανοίγει νέους ορίζοντες για την Πατρίδα μας. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι είμαστε κόμμα λαϊκό απέναντι στο λαϊκισμό. Καταφέραμε να κλείσουμε τις σελίδες του χθες και να ανοίξουμε το βιβλίο του μέλλοντος».

Ως Γ.Γ της Κ.Ο του κόμματος ο κ. Καλαφάτης σχολιάσε ότι «η Κυβέρνηση ανέπτυξε πρωτόγνωρους ρυθμούς ενώ η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα διακρίνεται για τη συνεπή και συνετή παρουσία της εντός και εκτός της Βουλής» ενώ αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση τόνισε πως πρόκειται για πρόβλημα παγκόσμιας και ιδίως ευρωπαϊκής διάστασης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καλαφάτης «καμιά χώρα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη και η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της. Ξέρουμε τις ανθρωπιστικές διαστάσεις του, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ούτε τα ζητήματα δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας» ενώ απευθυνόμενος στην ΕΕ σημείωσε:

«Δεν μπορεί κάποιοι να επωφελούνται των κοινών πλεονεκτημάτων της Ένωσης και κάποιοι να σηκώνουν μόνοι το βάρος των κοινών προβλημάτων»

Τέλος, για την προκλητικότητα της Αγκυρας ο κ. Καλαφάτης είπε στην ομιλία του: «Η γειτονική Τουρκία εκβιάζει με το μεταναστευτικό και προκαλεί στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο. «Διευρύνει διαρκώς τις διεκδικήσεις της και επιχειρεί τετελεσμένα σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τα σύννεφα πυκνώνουν και οι κίνδυνοι ατυχήματος αυξάνονται. Χρειάζεται, λοιπόν, σύνεση και τόλμη.Χρειάζεται να ξέρουν οι γείτονές μας πως είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε αλώβητα τα δίκαιά μας. Χρειάζεται να ξέρουν όλοι – μέσα και έξω από τη χώρα- ότι συστάσεις για υποχωρήσεις δεν γίνονται δεκτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ