Ελλάδα

Κάλεσμα συλλογικοτήτων και ακτιβιστών για εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απευθύνουν με κείμενό τους καλλιτέχνες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, ακτιβιστές και άλλοι

1

Στις 6 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλλιτέχνες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και πολλοί άλλοι αποφάσισαν να απευθύνουν διαδικτυακό κάλεσμα για εκδηλώσεις μνήμης την ερχόμενη Κυριακή, στις οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση θα τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις.

Το κείμενο μεταξύ άλλων υπογράφουν οι: Δημήτρης Πουλικάκος, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Νατάσα Μποφίλιου, Σπύρος Γραμμένος, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Χρυσούλα Πετσιμέρη.

«Ο Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει έξω. Οπότε ποιος ο λόγος να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις», είπε στον ΑΝΤ1 ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Δημήτρης Πουλικάκος.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Και συνεχίζει: «Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση "στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Δείτε ολόκληρο το κείμενο - κάλεσμα πατώντας εδώ.

Δείτε επίσης