«Στην Αττική, από αυτή τη στιγμή -μεσημέρι Παρασκευής- μέχρι το βράδυ, προβλέπονται απλά κάποιες παροδικές νεφώσεις, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου ως μέγιστη τιμή», δηλώνει στο vradini.gr, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

«Όμως, από αύριο Σάββατο το πρωί ο καιρός θα είναι πολύ άστατος με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής (με υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω, δηλαδή από το Διόνυσο και βορειότερα), ενώ από αργά το βράδυ χιόνι προβλέπεται να δουν όσοι βρίσκονται από το ΟΑΚΑ-Μαρούσι και βορειότερα».

«Γενικότερα στη χώρα, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια νησιωτικά τμήματα, πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, ενώ από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα θα χιονίζει κατά περιόδους και στα πεδινά».

«Η θερμοκρασία θα σημειώσει κάθετη πτώση και στα ορεινά της νότιας ηπειρωτικής χώρας ειδικά από την Κυριακή και στη συνέχεια θα πέσει κάτω και από τους -14 βαθμούς Κελσίου».