Το αργυρό μετάλλιο στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, κατέκτησε η Ελλάδα με την Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο και κατάφερε, στην έκτη συμμετοχή της να ανέβει στο βάθρό.

Η αθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 89,2897 βαθμούς και έμεινε πίσω μόνο από την πρώτη Μάρτα Φιέντινα, η οποία βαθμολογήθηκε με 91,8445.

Την τριάδα συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, η οποία ξεπέρασε οριακά τη δεύτερη Ελληνίδα του τελικού, Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία.

Αυτό είναι το έκτο μετάλλιο της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και πρώτο μετά από 15 χρόνια. Επίσης, η δεύτερη θέση της Πλατανιώτη «ισοφαρίζει» την καλύτερη ελληνική επίδοση, της Χριστίνας Θαλασσινίδου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, το 1991, που ήταν και το παρθενικό ελληνικό μετάλλιο σε οποιοδήποτε άθλημα της πισίνας.

Η Πλατανιώτη θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει ακόμη ένα μετάλλιο στη συγκομιδή της το πρωί της Τετάρτης (12/5, 10.00) στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, όπου ήταν τρίτη στον προκριματικό.