Καλλιτεχνική κολύμβηση: Και τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό

Με μετάλλιο, και μάλιστα ασημένιο, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα καλλιτεχνικής κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο κόμπο, όπου συμμετείχαν συνολικά τέσσερις χώρες. Η ελληνική ομάδα που απαρτιζόταν από τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Δεληγιάννη, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη συγκέντρωσε 89,1000 βαθμούς, λιγότερους μόνο από την πρώτη Ουκρανία (94,7000β.).

Μάλιστα, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε τα συγχαρητήριά του στην Εθνική ομάδα μέσω του twitter για τρίτο μετάλλιο (είχαν προηγηθεί ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο στο σόλο) που κατέκτησε.

Έτσι, η Εθνική μας ομάδα έκανε το 3/3, αφού συμμετέχει μόλις σε τρία αθλήματα κατακτώντας ισάριθμα μετάλλια. Το ασημένιο στο ομαδικό αγώνισμα του κόμπου κι ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο σε τεχνικό και ελεύθερο σόλο αντίστοιχα με την Ευαγελλία Πλατανιώτη.