Ένας μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος που ανακαλύφθηκε στην έρημο της Γιούτα από το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου, που κάνει εξερευνήσεις και αναλαμβάνει ειδικές αποστολές στην άγρια φύση, έχει αφήσει έκπληκτες και γεμάτες ερωτήματα τις τοπικές αρχές.

Metal monolith found by helicopter crew in Utah desert - BBC News

Η ειδική αποστολή στρατιωτών που επέβαινε στο ελικόπτερο εκείνη τη στιγμή ερευνούσαν την περιοχή, όταν ξαφνικά μπροστά σε έναν τεράστιο κόκκινο βράχο, εντόπισαν μια μεταλλική πλίνθο, η οποία δεν θα έπρεπε να βρισκόταν εκεί, καθώς το συγκεκριμένο μέρος είναι εξαιρετικά δύσβατο.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου δήλωσε σε τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι ότι ο μεταλλικος μονόθιλος που έχει 4 μέτρα ύψος ήταν το πιο παράξενο πράγμα που έχει συναντήσει σε όλα τα χρόνια που πετάει με το ελικόπτερο.

Scientists Find Mysterious Metal Monolith in Utah Desert | IE

Ο ίδιος υποθέτει ότι μπορεί να έχει εγκατασταθεί από κάποιο μοντέρνο καλλιτέχνη σε αυτό το περίεργο μέρος, ωστόσο το βρίσκει εξαιρετικά δυσκόλο καθώς το συγκεκριμένο μέρος σπάνια δέχεται επισκέπτες.

Βέβαια, κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο ίσως είναι ένα δώρο από το διάστημα, αφήνοντας για ακόμη μια φορά αιχμές για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Alien visitors or avant-garde installation? Mysterious monolith discovered in the Utah desert | News Break