Καλογρίτσας: Καταγγέλλει εκβιασμό από «πολύ υψηλά ιστάμενα άτομα»

Η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα ήταν επεισοδιακή και με αρκετή ένταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίστηκε ότι τον «εκβίασαν πολύ υψηλά ιστάμενα άτομα» λέγοντας ότι ήταν πρόσωπα «όχι όπως εσάς εδώ αλλά πολύ πιο ψηλά…».

Όταν δέχθηκε ερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σχετικά με το «ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα», εκείνος φέρεται να του απάντησε «ρώτα το κόμμα σου και μετά κάνε μου αυτή την ερώτηση».

SMS για τον Νίκο Παππά παρέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός Νίκος Παππάς άφησε αιχμές για αλλοίωση των πρακτικών της πρώτης ημέρας κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα και ζήτησε να ακούσει ο συνήγορός του τα ηχητικά της κατάθεσης καθώς όπως είπε έχουν αφαιρεθεί ουσιώδεις δηλώσεις και διάλογοι…

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως στα πρακτικά δεν έχει αναγραφεί η ανάκληση της αρχικής κατάθεσης που έκανε ο μάρτυρας ότι έχει στην κατοχή του και sms με ανταλλαγή μεταξύ τους μηνυμάτων, αλλά και ούτε το απόσπασμα με την σεξιστική προσβολή στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης τις είπε ότι «εδώ δεν είμαστε κομμωτήριο».  

Οι ενστάσεις αυτές του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν κύκλο έντονης αντιπαράθεσης με τους βουλευτές της ΝΔ. Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης καταλόγισε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρελκυστικές διαδικασίες και αιτήματα που στόχο έχουν περισσότερο την οδήγηση της συνεδρίασης σε αναβολή και όχι ενδιαφέρον να καταθέσει ο μάρτυρας όπως διατείνονταν χθες.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς φέρεται να ανέφερε πως θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενος να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση για αλλοίωση πρακτικών συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης, φέρεται να έχει απαντήσει ότι είναι απόλυτο κυριαρχικό του δικαίωμα όταν υπάρχει οχλαγωγία και φραστικές αντιπαλότητες να ζητάει από τους πρακτικογράφους να μην καταγράφουν τα όσα λέγονται.

Το θέμα πάντως, αν και η εξέταση για δεύτερη ημέρα του Χρήστου Καλογρίτσα ξεκίνησε, δεν έχει λήξει πολιτικά, παρά το γεγονός ότι το αίτημα Παππά απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.