Καλογρίτσας: Οι κεραυνοί κατά Παππά - Σήμερα στις 12:00 η συνέχεια της εξέτασής του

Τον ρόλο του ενορχηστρωτή – συντονιστή για το στήσιμο του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» απέδωσε στον Νίκο Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του χθες από την προανακριτική επιτροπή.

Η κατάθεση διεκόπη χθες, καθώς ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε το φάρμακό του και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12:00.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην προανακριτική στις στενές φιλικές σχέσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον «πολυαγαπημένο του φίλο», όπως χαρακτήρισε τον Νίκο Παππά.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι ο τότε υπουργός τού πρότεινε να τεθεί «μπροστινός», όσον αφορά στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Ο μάρτυρας είπε πως: «Στήριζα τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζανη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

Ο Χρήστος Καλογρίτσας πρόσθεσε ακόμη: «Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βρω έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Όταν έφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα».

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλογρίτσας δέχθηκε έντονη κριτική από τη βουλευτή Θ. Τζάκρη, ότι παριστάνει τον εργολάβο των δήθεν αριστερών πεποιθήσεων, και ότι η μόνη του έννοια είναι να κρατήσει τα 3 εκ. εμπλέκοντας έτσι ολόκληρη παράταξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κα Τζάκρη φέρεται να ρώτησε τον κ. Καλογρίτσα, τι ζητά από την κυβέρνηση για να καταθέσει «όλα αυτά τα ευφάνταστα που σκαρφίστηκε με καθυστέρηση 4 ετών».

Τέλος, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη δημοσιευθείσα σήμερα εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, για λογαριασμό της «Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη ΑΕ».

Η εγγυητική επιστολή της τράπεζας εστάλη την 1η Ιουλίου 2016 στην ΓΓΕΕ για το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Ι.Β. Καλογρίτσας» και ήταν ύψους 8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική προκήρυξη του τότε υπουργού Επικρατείας, στο πλαίσιο υποβολής αίτησής της για τη συμμετοχή της στη διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας για την χορήγηση 4 αδειών.

Στην ίδια επιστολή σημειωνόταν ότι «η ύπαρξη των μετρητών και η γνησιότητα της παρούσας ελέγχεται διατραπεζικώς με κάθε νόμιμο τρόπο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εγγυητική επιστολή δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016, δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες και «συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν “μπροστινός” και ότι δεν είχε χρήματα».

Επίσης, η εξέτασή του είχε αναβληθεί δύο φορές, λόγω ανάρρωσής του από εμβολιασμό για κορωνοϊό και εξαιτίας επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.