Είστε φαν του τρεξίματος, της κολύμβησης ή του αθλητικού τουρισμού; Αν ναι, τότε πρέπει να λάβετε μέρος στο Tyros Run, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9-10 Μαΐου.

Η εν λόγω διοργάνωση γίνεται από την «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ», σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας.

Η σπάνιας ομορφιάς περιοχή του Τυρού παραμένει σταθερός αθλητικός πρεσβευτής της Κυνουρίας. Μέσα από αυτήν τη διοργάνωση βάζει δυναμικά την περιοχή στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού.

Φέτος, το Tyros Run 2020–George Marneris κλείνει τέσσερα χρόνια και οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα διήμερο δρομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με καινοτομίες που θα αφήσουν άφωνους τόσο τους συμμετέχοντες όσο και επισκέπτες!

Η διοργάνωση περιλαμβάνει για πρώτη φορά κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης, καθώς οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά σε διαδρομές 750μ και 1500μ στον κόλπο του Τυρού.

Επίσης, είναι προγραμματισμένη μία ιδιαίτερα δυναμική και γρήγορη διαδρομή για τολμηρούς δρομείς, το λεγόμενο Urban Sprint 1000 που είναι αγώνας ταχύτητας απόστασης 1000μ και έχει σχεδιαστεί από τον κορυφαίο αθλητή και προπονητή Γιώργο Λουφέκη.

Με πολιτιστικά δρώμενα θα κλείσει η πρώτη μέρα του event, που θα λάβουν χώρα στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο λιμάνι. Θέμα αυτών θα είναι οι παραδόσεις της περιοχής. Μάλιστα, θα δοθεί θεατρική παράσταση με τίτλο: «Τσακωνομάνα».

Την Κυριακή 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αγώνες δρόμου για 8000μ και 16.000μ, με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι του Τυρού.

Επίσης, τα παιδιά και οι μαθητές θα βιώσουν τη χαρά ενός δρομικού αγώνα σε αποστάσεις 500μ, 800μ και 1000μ. Ο Τυρός φημίζεται για το δίκτυο μονοπατιών. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να σχεδιάσουν για τους περιπατητές την πεζοπορία «Γνωρίστε τον Τυρό», μια υπέροχη διαδρομή 6000μ που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ο Τυρός Αρκαδίας είναι πανέτοιμος και το 2020 να ενθουσιάσει αθλητές και επισκέπτες που αναζητούν ποιοτικές διοργανώσεις.

Λοιπόν, ήρθε η ευκαιρία! Δηλώστε συμμετοχή για να κολύμπησε στα γαλανά νερά και να ζήσετε τον πολιτισμό της Κυνουρίας.

Εγγραφές- Πληροφορίες: www.tyrosrun.gr