Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς και τους «ψεκασμένους» | xasapopoulos iordanis 720x480 1

Δύο περιστατικά που συνέβησαν αυτήν την εβδομάδα, έδειξαν πως τα αντανακλαστικά της Πολιτείας σε φαινόμενα παραβατικότητας, ακόμη δεν έχουν φτάσει στο σημείο που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Το πρώτο έχει να κάνει με την προσπάθεια κάποιων ομάδων να εκμεταλλευτούν το φόβο ορισμένων ανθρώπων να εμβολιαστούν.

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν συγκεκριμένα κέντρα να παρέχουν, μέσω Ίντερνετ, νομικές συμβουλές (έναντι αμοιβής βεβαίως) σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, και παράλληλα να δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες ώστε να δώσουν χαρακτήρα κινηματικό στους ανεμβολίαστους.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, στην Ελλάδα είμαστε λίγοι και γνωστοί.

Αυτοί οι άνθρωποι, που κρύβονται πίσω από ταμπέλες με νεφελώδεις ονομασίες, είναι οι ίδιοι που πριν από μερικά χρόνια, είχαν συνταχθεί πίσω από τη μεγαλύτερη απάτη που έχει ακούσει αυτός ο τόπος. 

Για χρόνια η ελληνική Πολιτεία κώφευε και ανεχόταν αυτό το φαινόμενο. Μέχρι που οι πορείες και οι συγκεντρώσεις φούντωσαν και κοντέψαν να πνίξουν τη δημοκρατία. Και τότε, όλοι κατάλαβαν πως πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα εναντίον των πρωτεργατών. Όταν κινήθηκε η Δικαιοσύνη ο μύθος κατέρρευσε σε ελάχιστα 24ωρα.

Σήμερα, πάλι κάποιοι με θολά μηνύματα ποντάρουν στο κίνημα των αντιεμβολιαστών και μοιράζουν χαρτιά στο Διαδίκτυο κάνοντας αγωγές και ζητώντας απίθανα εκατομμύρια. Η Πολιτεία έκανε, μέχρι προχθές, πως δεν τους έβλεπε.

Η παρέμβαση μόνο της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασφαλώς και δεν αρκεί για να μπει φρένο σε όλο αυτό το παρασκήνιο και σε ό,τι γίνεται στις σκοτεινές πύλες του Διαδικτύου.

Όσο είναι ακόμη νωρίς, χρειάζεται δραστική παρέμβαση σε βάθος, για να καθαρίσει αυτή η υπόθεση εν τη γενέσει της.

Το δεύτερο περιστατικό που ανησύχησε την κοινή γνώμη ήταν η επανεμφάνιση κάποιων θυλάκων του ναζιστικού μορφώματος, και μάλιστα μέσα σε σχολικά συγκροτήματα.

Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλονίκη και το ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης.

Και σε αυτή την περίπτωση, τις πρώτες ημέρες η συντεταγμένη Πολιτεία απουσίαζε από τα γεγονότα.

Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν πορεία για να μοιράσουν φυλλάδια έξω από το ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης, την ώρα που μέσα ήταν οι ακροδεξιοί, η αστυνομία απουσίαζε από την περιοχή.

Όλοι έβλεπαν τη σύγκρουση και το ξύλο να έρχεται και κανείς δεν έκανε τίποτα.

Όταν το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης, τότε έφτασαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν τις προσαγωγές υπόπτων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στο σχολικό συγκρότημα οι ακροδεξιοί θύλακες έκαναν συγκεντρώσεις και οργάνωναν τη δράση τους.

Έως τότε, η Αστυνομία και η Πολιτεία έδειχναν να μην ενοχλούνται, και αν δεν γίνονταν τα επεισόδια, μάλλον δεν θα επενέβαιναν ποτέ.

Τα παθήματα του παρελθόντος δεν έγιναν, για πολλούς, μαθήματα.

Αυτό που πέρασε η Ελλάδα με το ναζιστικό μόρφωμα δεν θα πρέπει να το ξαναπεράσει.

Η ολιγωρία που είχαν δείξει στο παρελθόν τα συντεταγμένα Όργανα της Πολιτείας έστειλε για ένα διάστημα την εγκληματική οργάνωση στο Κοινοβούλιο.

Ένα νέο παιδί, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου και ο θάνατός του στάθηκε η αφορμή για να αφυπνιστεί η δημοκρατία.

Γι’ αυτό και σε αυτή την περίπτωση η Πολιτεία θα πρέπει να επέμβει άμεσα πριν γιγαντωθούν αυτά τα φαινόμενα, και να διαλύσει αυτούς τους θύλακες στα σχολεία ή όπου αλλού προσπαθούν να ξαναστηθούν.