Ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Ρωσίας ξεκαθάρισε ότι το Γιερεβάν δεν εξετάζει την εκκένωση πολιτών από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Ρωσία, Βαρντάν Τογκανιάν, απορρίπτει, σε συνέντευξή του στο ρωσικό μέσο Sputnik, αναφορές ότι το Γιερεβάν εργάζεται για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών για την εκκένωση πολιτών από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, πρόκειται για παρερμηνεία.

«Είπα ότι καθώς υπάρχουν βομβαρδισμοί στο Στεπανακέρτ, μεταξύ άλλων στόχων, για πρώτη φορά από το 1992, οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται σε κελάρια ή σε καταφύγια, όταν ακούγεται η σειρήνα της πολιτικής άμυνας. Και εργαζόμαστε σε διάφορα σενάρια εάν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να οδηγούνται στα καταφύγια κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών και να επιστρέφουν έπειτα στα σπίτια και τα διαμερίσματά τους» δήλωσε ο διπλωμάτης.

«Δεν αφορά καθόλου την εκκένωση» ξεκαθάρισε ο Τογκανιάν.

Επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη για διαδρόμους, έχουμε σύνορα με το Καραμπάχ, που είναι ανοιχτά, άνθρωποι έρχονται και φεύγουν και το εμπόριο συνεχίζεται».

Παράλληλα, τόνισε ότι εάν η Τουρκία χρησιμοποιήσει F-16 στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τότε η Αρμενία θα χρησιμοποιήσει τα πυραυλικά συστήματα Iskander.