Αν νοµίζετε ότι το γυµναστήριο απέχει χιλιόµετρα από το κρεβάτι σας, ήρθε η ώρα να µάθετε ότι µπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαίνεται.

Η σχέση ανάµεσα στην άσκηση και την ερωτική πράξη μπορεί να μην εντελώς ξεκάθαρη, το σίγουρα όµως είναι ότι η επιλογή της πρώτης μπορεί να απογειώσει τη δεύτερη!

Θέμα δύναμης

Τα βάρη που σηκώνετε και τα ΗΙΙΤ προγράμματα δεν είναι εξαιρετικά μόνο για τους κοιλιακούς σας, αφού χαρίζουν στο σώμα σας μεγαλύτερη δύναμη γενικά. Μην ξεχνάτε επίσης τους μυς της πυέλου, τους οποίους μπορείτε να εξασκήσετε εύκολα, χωρίς να πάτε καν στο γυμναστήριο, κάνοντας απλά ασκήσεις Κέγκελ.

Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά, έχει βρεθεί σε έρευνες, πως τείνουν να έχουν καλύτερη εικόνα για το σώμα τους και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από εκείνους που δεν το κάνουν, με αποτέλεσμα να έχουν και περισσότερο ικανοποιητική ερωτική ζωή.

Υψηλή διέγερση

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως μετά την προπόνηση, οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερη ερωτική διέγερση, ενώ άλλες μελέτες έχουν συμπεράνει πως αυτό θα μπορούσε εν μέρει να οφείλεται στην ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος από την άσκηση.

Διανοητική υγεία

Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν επιβεβαιώσει ότι η άσκηση έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους. Αυτό από μόνο του συνεπάγεται καλύτερη ερωτική ζωή.