Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Για την επιβολή προστίμων είπε: «Έλεγχοι στα Μέσα μεταφοράς γίνονταν το πρώτο δίμηνο ιδιαίτερα εντατικοί. Υπήρχε προσωπικό που έδινε οδηγίες στους επιβάτες να φορούν τη μάσκα. Όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται σε κάθε συρμό του λεωφορείου και γενικότερα σε κάθε σταθμό να υπάρχει και από ένας αστυνομικός.

Και γιατί αναφέρω την αστυνομία. Γιατί είναι η μόνη του από τον νόμο μπορεί να δώσει υγειονομικό πρόστιμο. Υπάρχει ένα στοιχείο ατομικής ευθύνης, υπάρχει όμως και η ευθύνη του κράτους. Πρόστιμα έχουν πέσει και σε οδηγούς. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε παντού ελεγκτές. Αυτό είναι μία πραγματικότητα. Κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους και αν υπάρχουν καταγγελίες παρεμβαίνουμε αμέσως.

Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους δίπλα μας και εκεί που υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, παρεμβαίνουμε όπως πρέπει».

Για τη συχνότητα των δρομολογίων τόνισε: «Εάν θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη συχνότητα δρομολογίων, θα έπρεπε να είχαμε και τον διπλό αριθμό λεωφορείων. Δεν γίνεται από εκεί που έχουμε 1200 λεωφορεία να βάλουμε 1800. Σε ορισμένα δρομολόγια που είναι επιβαρυμένα έχουμε πραγματικά αυξήσει τη συχνότητα. Αυτό ισχύει και για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη».