Εντατικοποίηση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων ζήτησε ο Θεόδωρος Καράογλου από τις αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση της πανδημίας στην περιοχή.

Παράλληλα, τους προέτρεψε να επικοινωνήσουν στις τοπικές κοινωνίες πως η μάχη με την πανδημία πρέπει να είναι διαρκής, συστηματική και χωρίς εκπτώσεις.

Με το ιικό φορτίο στις Σέρρες σταδιακά να σταθεροποιείται, ο κ. Καράογλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «περισσότεροι έλεγχοι, στοχευμένες δειγματοληψίες και συνεχής ενημέρωση των πολιτών θα συμβάλλουν καθοριστικά ώστε η ελαφριά κάμψη που καταγράφεται στα κρούσματα να μετουσιωθεί σε ουσιαστική μείωσή τους».

«Η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown. Χρειάζεται και άλλος χρόνος για να αποδώσουν πλήρως τα μέτρα, αφού η κατάσταση σταθεροποιείται αλλά δεν βελτιώνεται στα επιθυμητά επίπεδα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και είναι φρόνιμο να μιλούμε με γεγονότα και όχι με ημερομηνίες. Η χαλάρωση θρέφει τον κορωνοϊό, γι’ αυτό καλούμαστε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο.

Να υψώσουμε τείχος ευθύνης, τείχος περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας», τόνισε ο κ. Καράογλου και επανέλαβε την ανάγκη για σχολαστική τήρηση των μέτρων.

«Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε υπομονή και να φανούμε ψύχραιμοι, διότι το 2021 που θα υποδεχθούμε σε λίγες ημέρες θα είναι η χρονιά του εμβολίου και όχι του ιού, του ανοίγματος και όχι του lockdown, της ανάκαμψης και όχι της ύφεσης», σημείωσε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι δήμαρχοι Σερρών, Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σιντικής, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα υγείας, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Σερρών ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.