Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Ταυτίζομαι με κάθε γυναίκα που διασύρεται, λοιδορείται, κακοποιείται | karabeti

«Πονάω, θυμώνω, μου φαίνεται αδιανόητο και δεν ξέρω πως μπορεί πια να αλλάξει αυτός ο κόσμος» τόνισε μεταξύ άλλων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παραχώρησε συνέντευξη στο Hello! και μεταξύ άλλων μίλησε για όσα την θλίβουν σε σχέση με όσα έχουν υποστεί οι γυναίκες κι όσα βλέπουν συχνά πυκνά το φως της δημοσιότητας.

Εσείς τι μάχες έχετε δώσει ως γυναίκα, επαγγελματικά και προσωπικά; Ποιες έχετε κερδίσει, ποιες έχετε χάσει;

Πάντα προσδιόριζα τον εαυτό μου ως άνθρωπο και όχι ως γυναίκα. Πάντα αισθανόμουν ότι το φύλο μου δεν με καθιστά αυτόματα υποδεέστερη από κανέναν άντρα, από κανέναν άλλο άνθρωπο. Σε όποια σχέση κι αν έμπαινα, φιλική, ερωτική ή εργασιακή, θεωρούσα πως ήταν αυτονόητο ότι μεταξύ μας υπάρχουν μόνο ισότητα και ισοδυναμία. Από μικρό κορίτσι αυτό έφερα μέσα μου και γύρω μου κι αυτό συνεχίζω να φέρω. Ποτέ δεν με ενδιέφερε το πως ήθελαν ή περίμεναν οι άλλοι από εμένα να ζήσω τη ζωή μου. Ζούσα όπως μου υπαγόρευαν η καρδιά μου και το πνεύμα μου.

Όμως με πληγώνει βαθιά αυτό που βλέπω να συμβαίνει γύρω μου. Ταυτίζομαι με κάθε γυναίκα που διασύρεται, λοιδορείται, κακοποιείται, είτε ζει στην Ελλάδα είτε στην Αφρική ή στο Αφγανιστάν. Πονάω, θυμώνω, μου φαίνεται αδιανόητο και δεν ξέρω πως μπορεί πια να αλλάξει αυτός ο κόσμος.