Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Το ενδέκατο κατάστημα ανοίγει ο όμιλος «Καστελόριζο», στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, που αναμένεται να ονομαστεί «Omnivore» (παμφάγο) και το οποίο θα επιμεληθεί η νέα γενιά του ομίλου, η Μαρία Σταύρου και ο Κώστας Παπαθεοδώρου.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, θα  ξεκινήσουμε στο τέλος Μαρτίου, με πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και βραδινό, με στόχο να μπούμε και στον τομέα του catering, μέσα στο 2021, υλοποιώντας επιπλέον επενδύσεις», είπε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Αντώνης Σταύρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα όσοι βρέθηκαν στο μεζεδοπωλείο «Mezze» στη Γλυφάδα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους 17 δημιουργικούς μεζέδες και τα 5 διαφορετικά αποστάγματα τσίπουρου, που παρουσίασαν ο Executive chef του Mezze Βασίλης Καφαλούκος και ο  R&D  chef Γρηγόρης Χέλμης.

Συνεχίζοντας ο κ. Σταύρου μίλησε για τις ιχθυοκαλλιέργειες, στις οποίες ο όμιλος διαθέτει  ισχυρή παρουσία με ιχθυοπαραγωγικές μονάδες στην νήσο Πάτροκλος, στην Πάχη Μεγάρων και στη Σητεία, λέγοντας  πως «Παράγουμε συνολικά περίπου 500 τόνους ετησίως με τις εξαγωγές να  κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Αμερική.  Τα είδη που παράγουμε  είναι η τσιπούρα, το λαυράκι και ο κρανιός

Για να σημειώσει πως «Επιδίωξή μου είναι η αποχώρηση από τις ιχθυοκαλλιέργειες κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο λόγος είναι πως όταν κανείς ανοίγεται με πολλά, μπορεί να τα χάσει όλα. Ο τομέας της εστίασης μου ταιριάζει περισσότερο». 

Αναφερόμενος στο 2019 ο επικεφαλής του «Καστελόριζο» διευκρίνισε ότι ο όμιλος κινήθηκε ανοδικά με αύξηση στο τζίρο και στα κέρδη  8%-10%, υπερβαίνοντας τα 10 εκατ. ευρώ

Εξηγώντας χαρακτηριστικά πως «Στο ψητοπωλείο δουλεύει πολύ το delivery, το ψάρι είναι σταθερή αξία και κινείται ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Όλα είναι όπως θα θέλαμε».

Μιλώντας για το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολούθησε, στη διάρκεια της κρίσης, υποστήριξε  ότι ο όμιλος αποφάσισε να επεκταθεί, προσθέτοντας τα ψητοπωλεία το 2011, αλλά και τα μεζεδοπωλεία όπως το Raki Meze, που ξεκίνησαν το 2012 και τα οποία στήριξαν την εταιρία.

Σήμερα,  ο όμιλος  με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διαθέτει το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», που είναι γνωστά για το ψάρι τους, τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», με καφέ, εστιατόριο και εκλεπτυσμένο φαγητό και το «Όμικρον», έναν υπέροχο χώρο, που  διαθέτει κήπο για το καλοκαίρι. Επίσης, το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές,  το «Μezze Glyfada», το «Ramino» το εστιατόριο ιταλικής κουζίνας, και το «K.Grill» στη Βούλα και το δέκατο  κατάστημα που εντάχθηκε τον όμιλο ήταν το Γλυκοπωλείο «Ζουμπουρλού» στην πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή.