Χριστουγεννιάτικο γεύμα παραχώρησε στους διαπιστευμένους εκπροσώπους του Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το κλίμα ήταν χαλαρό και σε γιορτινή διάθεση, με τους δημοσιογράφους να το… εκμεταλλεύονται κατά τι και να προσπαθούν να «κλέψουν» από τον πρωθυπουργό μια είδηση σχετικά με την επιλογή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο αποδείχθηκε σκληρός διαπραγματευτής και απέφυγε να απαντήσει τεχνηέντως, αρκούμενος στο να δηλώσει ότι «Υπάρχει χρόνος ακόμη… Είμαι κοντά στην απόφαση αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Πενήντα – πενήντα είναι οι πιθανότητες να είναι άνδρας ή γυναίκα το υποψήφιο πρόσωπο».

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Τουρκία είναι απομονωμένη. Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας. Αν προσφύγουμε στη Χάγη θα είναι μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Aν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Όσο για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η Ε.Ε. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το οποίο καθεστώς προκύψει, να ακυρώσει τη συμφωνία».

Τέλος, ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «δε θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δε θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158», και κατέληξε πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο της «Σχεδίας», στο κέντρο της Αθήνας ενώ το μενού επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος μάλιστα είχε και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.