Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, o Γιώργος Μπαμπινιώτης αναφέρεται στη μέθοδο click away με την οποία θα κάνουμε τα ψώνια μας τα φετινά Χριστούγεννα. Στο post του καυτηριάζει τον «κατακλυσμό τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις», ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι υπέρ του «καμία ξένη λέξη στη γλώσσα μας».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Όσοι “κατάπιαν” το take away, τώρα “καπάκι” θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away.

Πλακώνει και η μαυρίλα της Black Friday! Καλά να πάθουν… Εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε “(παραγγελία) για το σπίτι” το take away και “(παραγγελία) για έξω” το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε…

Επίσης, – το ξεκαθαρίζω – προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση του χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα.

Και προσοχή! Δεν είμαι υπέρ τού “καμία ξένη λέξη στη γλώσσα μας”. Eίμαι εναντίον τού “κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις”. Δεν διαφέρουν αυτά;», σημείωσε.